Friday, 26 June 2015

Evde Limonata Yapımı

Merhabalar,

Yine güzel bir Cuma gününden selam olsun hepinize... Oruçlar tutuluyor, mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine her akşam daha özenli, daha güzel sofralar kuruluyor. İftar saati bekleniyor ve nefsin susuzluğu giderilip, karınlar doyuruluyor.

İşte tam da bu sırada, ister çaylar, ister ferahlatıcı buz gibi içecekler aranıyor, içteki harareti kessin diye.  O zaman bu tarifim, bu güzel ayın şerefine gelsin...






Malzemeler:
  • 2,5 kg limon (tahmini 22 adet yapıyor)
  • 1/2 (Yarım) kg'dan biraz fazla şeker
  • 2 lt su
  • Nane yaprakları (8-10 adet)
Arzuya göre;
  • 2 yemek kaşığı gül suyu
  • 5-6 sap karanfil
Yapılışı:
  • Limonları güzelce yıkayın ve sonra robottan geçirerek küçük parçalara bölünmesini sağlayın.
  • Derince büyük bir kabın içerisine limonları yayın ve üzerine şekeri gezdirin. Bu karışımı ağzı kapalı bir şekilde bir gece buzdolabında bekletin.
  • Ertesi gün bu karşımın üzerine 1-1,5 lt kadar suyu ekleyin ve hepsini güzelce karıştırarak bir gece daha buzdolabında bekletin.
  • 3. gün bu karışı kevgirden geçirerek yine derince bir kapta sadece sularını süzün ve ağız tadınıza göre su-şeker ilave ederek, tadını kendinize göre ayarlayın.
Afiyetler olsun...

Sevgilerimle,
Şuh-i Fidan

2 comments:

  1. Ellerinize sağlık. Ev yapımı limonataya bayılıyorum :)
    Bana da beklerim :)
    http://hazafgiller.blogspot.com.tr/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Çok teşekkür ederim. Aynen bizde de vazgeçilmez yaz ayları içeceğimiz :):) Ben de sizi takibe aldım. Sevgilerimle...

      Delete