Tuesday, 25 November 2014

Antonio Carluccio's ile Bir Açılış ve Bir Buluşma :):):)

Merhabalar uzunca bir aradan sonra yeniden :)

Bugün güzel bir yazı ve etkinlikle girelim istedim haftaya ve bakın kimi konuk ediyoruz bu yazımıza :)


Antonio Carluccio's
Evet... Bu yazımızın konuğu sevgili Antonio Carluccio's... Yılların İtalyan Şefi, hepimizin televizyonlarda hayranlıkla yaptıklarını izlediğimiz, İtalyan köylerini gezerek bizi tanıştırdığı değişik yemek türleriyle de evlerimize konuk olan ben ona tontişim diyorum ama aslında herkesin gönlünde taht kurmuş olan yıllarım kadim şefi.
1937 doğumlu, İtalyan, şef, yazar ve işadamı, 1958'den bu yana bu işler içinde yoğrulmuş ve bu işlere gönül vermiş, bir şef, bir yazar ve Carluccio's restoranlarının kurucu sahibi. 1958'de okumak için gittiği Vienna-Viyana'da muhteşem bir aşçı olan annesinin yemeklerini özlediğinden dolayı, onları öğrenip, pişirmeye başlayarak girdiği bu yol, ona kulaktan kulağa yaptığı yemeklerin lezzetinin ve şöhretinin de yayılmasıyla sadece arkadaşları için yaptığı yemeklerden onu bugünlere taşımış. Daha sonra Berlin'de şarap tüccarlığı yapmaya başlamış, Almanya'yı baştan aşağı gezmiş, tüm restoranlarını dolaşmış. 1975 yılında yine şarap işi için Londra'ya gitmiş, 1981 yılında Terence Conran, Covent Garden'daki restoranının işletmeciliği teklifini almış, o dönem orası yarı Fransız, yarı İtalyan yemekleri sunan bir uluslararası restoranı olmasına rağmen, 1989 yılında satın alarak ve yüzde 100 İtalyan yaparak işletmeye almış.

Sonrasında eski eşiyle birlikte Carluccio's markasını 1991 yılında yaratmış. 2005 yılında da satmış. Ancak, yine de menüleri kendisi oluşturuyor ve tüm operasyona müdahale ediyor. Şirketini sattığı Landmark Group, Carluccio's'u dünya çapında genişletmek ve zinciri büyütmek istiyor. İstanbul, onlar için bir çekim merkezi. Şuan Kanyon AVM içinde, Caddebostan-Çiftehavuzlar, Akasya Acıbadem, Göktürk ve en son açılışını Promedia aracılığıyla davetli olduğum Nişantaşı Carluccio's da bunların arasında...


Bu vesileyle Sevgili Promedia'yaya ayrıca teşekkürlerimi sunmayı bir borç bilirim. Bu güzel davetleri sayesinde Şefime kitabını imzalatma ve tanışma fırsatını yakalamış oldum.





12 Kasım 2014 akşam saat 19:30'da 5.Şubesi Nişantaşı Carluccio'sun açılışında bu alçak gönüllü, mütevazi, hiç kimseyi kırmayan, yaşına rağmen her ortama ve kişiye uyum sağlayan, güleç yüzlü ve yüce gönüllü adamla tanışma fırsatını yakalamış, sohbet etme imkanı bulmuş ve doğrusu benden mutlusunun olmadığını düşündüğüm bir gece geçirmiştim.
Tabi bu geceyle sınırlı kalmadı tanışıklığımız ve görüşmemiz :) 13 Kasım 2014 tarihinde Carluccios's Çiftehavuzlar'da bloggerlara özel olarak gerçekleştirilen etkinliğe de gene Promedia daveti ile katılmış ve tadına doyulmaz hoş sohbetli ve güzel bir gün geçirme şerefine nail olmuştum. Ağırlıklı olarak yemek ve yaşam odaklı çoğu blogger arkadaşımın katılım gösterdiği bu özel etkinlikte Carluccio bloggerlar ile sohbet etmenin yanı sıra hem kendi elleriyle tarifler hazırladı hem de bloggerlar için kitaplarını imzalayarak fotoğraf çektirdi.



Gelelim onun ellerinden güzel bir Gnocchi yapımına ;

video


Şimdi sırada benim için günün en özel ve güzel karesi var. Bu yazıyı bu resimle bitirmek istedim çünkü sanırım hayatım boyunca bakmaya doyamayacağım, günün birinde hep varlığını hatırlayarak mutlu olacağım, şefliğinden çok şey öğreneceğim ve İtalyan bu adamı yani tontişimi hep sevgi ve saygıyla yeniden  ve yeniden anabileceğim en güzel hatıra oldu bu bana...



Sizlerde sevgi ve ağız tadıyla kalın dostlar...

Ha bir de bu arada, lütfen bir Carluccio's lardan birine uğrayın ve gerçek makarnayı keşfederek, lezzetinin nasıl olduğuna bir bakın... Biz nasıl makarna yiyormuşuz diyeceksiniz.... Eğer bir şeyi hasıyla, özüyle ve olduğu gibi yaradılışıyla keşfetmek istiyorsanız, burada bir kere makarna yedikten sonra bir daha diğer makarnaları gözden geçirmek zorunda kalacaksınız.

Benden size tavsiye;

Carluccio’s Türkiye’ye ulaşmak için:



Sevgiler,
Şuh-i Fidan

No comments:

Post a Comment