Wednesday, 20 August 2014

Pazılı Tuzlu Kişnişli Rulo Pasta- Yapıp Sunması Benden Denemesi Sizden- Muhteşem Tat Benden Söylemesi- Artık Pazı Yemeyen Kalmayacak :)

Merhaba,

Bugün farklı bir tarif olsun bu sefer de tuzlu bir pasta yapalım dedim. Bu pastayı yaparken de beni bu işe heveslendiren Muratbey Peynircilik'in düzenlemiş olduğu yarışmadaki birincimiz ve finalist arkadaşlarımdan biri olan Sevgili Reyyan oldu. Kendisi de tatlı mı tatlı, samimi, içten ve candan birisi. Şahsında içi-dışı bir gönülden olan arkadaşımın yüzüne de bunları söylemiş olayım. On parmağında on maharet, hamarat arkadaşımın bloğunu da ziyaret ederek neler neler yaptığına kesinlikle bir bakın derim. Buyurun burdan tık tıkkk !!!
 
Ondan aldığım ve internette biraz bakındığım ıspanaklı tuzlu rulo pastaya biraz da ben kendimden bir şeyler ekleyerek pazı ile değişik bir tat ortaya çıkarayım dedim.
 
 


 
 
Şimdi gelelim benim meşhur Pazılı Tuzlu Kişnişli Rulo Pasta'mıza;
 
Malzemeler;


  • Yarım kilo yada 1 bağ pazı
  • 3 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kişniş

  • İç Harcı için;

  • 6 yemek kaşığı teperleme süzme yoğurt
  • 200 gr. lor peyniri
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 4-5 adet haşlanmış yada konserve kırmızıbiber 

  •  Yapılışı:

      • Soğanı sıvıyağ ile ölünceye kadar kavurun.
      • Pazıyı yıkadıktan sonra uzun saplarını azıcık kısaltarak bütün halde yaprak yaprak ocakta kaynattığınız suyun içerisine ilave edin ve yaklaşık 10 dk kaynatın. Süzüp soğumaya bıraktıktan sonra rondodan geçirin ve püre haline getirin.
      • Püre halindeki pazının içerisine yumurtanın sarılarını,tuzu, karabiberi, toz kişnişi, kavrulmuş soğanı ve en sonda azar azar unu ilave ederek karıştırın.
      • Kalan yumurta beyazlarını bir fiske tuz ile mikserle çırpıp, kar haline getirin.

        • Pazılı karışımı ve kar haline gelen yumurta aklarını çok yavaş yavaş tek yönde karıştırarak ve yumurta aklarının sönmemesine dikkat ederek karıştırın.
        •  
          • Tüm bu karşımı yağlı kağıt serili fırın tepsisine ortalama kalınlığı 0,5-1 cm olacak şekilde eşit ve dikdörtgen şeklinde yayalım.
          • Daha önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında ortalama 25 dk pişirelim.
          • Piştikten sonra bir kaç dakika dinlendirip, yağlı kağıt ile birlikte pişen pazılı keki rulo yaparak 10 dk bekletelim.
          • İç harcında yer alan közlenmiş biber hariç tüm malzemeleri karıştırarak harcımızı hazırlayalım.
          • Bir kenarda beklettiğimiz pazılı rulomuzu açıp içine iç harcımızı eşit ve aynı kalınlıkta her yerine yayalım ve közlenmiş biberi de ister enine ister boyuna yerleştirerek artık pazılı kekimizi yağlı kağıttan kurtararak rulo şeklinde saralım.
          • İster sıcak ister soğuk halde servis edebiliriz artık :)
        Not:
        • İç harç içindeki sarımsak isteğe ve zevke bağlı olarak konulabilir yada konmayabilir.
        • İster soğuk ister sıcak servis edebilirsiniz.
        • İster çay yanına bir tat, ister bir meze, isterseniz de ana yemek yanına bir aperatif olarak düşünebilirsiniz.
         
         
         
         
        Tadı gerçekten muhteşem, denemeniz ve ağız tadıyla yemeniz dileğiyle....
         
         
         
        Sevgilerimle,
        Şuh-i Fidan

           

           

          2 comments:

          1. Fidan;)) ben seni ilk gordugumde ne kadar guzel bu bayan demistim. Bir de gozleri parliyor. ;)) Konustukca da senin de ici disi bir oldugunu gorunce sevinmistim. Kalplerin karsilikligi dedikleri bu olsa gerek..

            ReplyDelete
            Replies
            1. Canımsın benim dediğin gibi duygularımız karşılıklı pekişmiş ve iyi ki de öyle bir organizasyon olmuş ve birbirimizi tanıma fırsatı yakalayabilmişiz. Şahsen ben seni tanıdığıma ve diğer arkadaşları tanıdığıma çok ama çook mutlu oldum. İnşallah sık buluşma ve bir arada olma imkanını da yaratırız ve görüşebiliriz. Sevgilerimle...

              Delete