Wednesday, 16 April 2014

Renk renk kurabiyelerim var !!! Tatmak ister misiniz?

Bu çağın yeni modalarından başka bir tanesi ile daha karşınızdayım. Pasta Sanatı, Cupcake'ten sonra şimdi de kurabiye ile :)
 
Aslında hayal gücü, tasarım ve biraz kişisel özellikleri eklediğiniz zaman kime, ne zaman ve nasıl olacağı sorularına da cevap verdiğiniz sürece bu iş oldukça kolay.
 
 
 
Neye ihtiyacınız var kısaca;
 
1. Kurabiye Tarifi
2. Kurabiyelere şekil vermek için kalıplar
3. Renkli şeker hamurları
4. Bazı şekillendirme araçları
5. Biraz hayal gücü
6. Konsept içeriği
7. Sunum
 
 
 
Kurabiyeyi yapmak oldukça kolay;
 
220 gr tuzsuz tereyağı, 220 gr pudra şekeri, 1 paket vanilya, 1 yumurta, 440 gr elenmemiş un (kabarmayı engellemek için).
 
*Temmuz-Ağustos aylarında bu tarifi yapacaksanız un miktarını gevşeme olmaması için 10-15 gr arttırın.
 
*6 cm'lik kalıplar kullanırsanız 35-40 adet kurabiyeniz olur.
 
* Kakao'lu yapmak isterseniz; 415 gr un ve 35 gr kakao koyun.
 
*Hamuru 30 dk dinlendirin.
 
*Kakao koyarsanız vanilya koymaya gerek yok.
 
*Tüm kurabiyelerin eşit kalınlıkta ve 5 mm olmasını istiyorsanız, kurabiye kalınlık ayar çubuklarını kullanın. Bkz tık tıkkkk!!! hamurunuzu bu iki çıtanın arasına koyun ve merdane ile çubukların arasında açın, ta kiiii merdane ile çubuklar öpüşene ve merdanenin artık sadece çubukların üzerinde gittiğini hissedene kadar :)
 
*Fırını önceden 165 derecede ısıtın. En az 6-14 dk. arasında da pişirin.
 
***Lütfen fırından çıkar çıkmaz tepsiden soğuk bir zemin üzerine kurabiyelerinizi alın. Eğer çubuk takmak isterseniz de tam bu esnada çubukları kurabiyenin ortasından saplayın. Aksi takdirde çubuklarla kurabiyeleri aynı anda fırına atarsanız evde bir yanma-yangın senaryosu yaratmayalım :)
 
Kurabiyeler biraz soğuduktan sonra da istediğiniz renk şeker hamurunu çok kalın olmayacak şekilde merdane ile açın ve aynı kurabiye kalıplarını kullanarak şeker hamurunu keserek kurabiyenin üzerini bir fırça yardımı ile su ile ıslattıktan sonra da bu şeker hamurunu yapıştırın.
 

 
Artık gerisi, konseptiniz ve sizin hayal gücünüzle alakalı...
 
Sunum içinse ister tepsi içinde isterseniz de kurabiye ağaçları ve kovaları ile bir sunum hazırlayabilirsiniz. Bu da sizin zevkiniz...
 
Lakin kafa dinlemek, leziz kurabiyeler yemek, kafanızı biraz boşaltmak ve eğlenmek isterseniz bütün sıkıntıları gidermek ve beş çayı yanında müthiş bir görsel şölenle yada organizasyonlarınızı renklendirmek için bu kurabiyeler gerçekten tam aradığınız şey...
 

 
 
Bana da beklerim tatlarına bakmak ve bir yudum çayla sohbet için... Ya da isteyin bir telefon/mail kadar uzağınızdayım...
 
Sevgiler,
Şuh-i Fidan

2 comments:

  1. Fidan'cım,

    Ben yine de unun ve diğer tüm malzemelerin elenmesinden yanayım. Elemeden yapanlar olduğunu biliyorum ama ne olursa olsun, (hiç başıma gelmese de) marketlerde her zaman en uygun koşullarda saklanmıyor bu ürünler. Dolayısı ile önlem alınmalı ve elenmeli diye düşünüyorum. Bir de çubukları başında takıyorum ben bazen, yanma olmuyor. Soğuduğunda takıldığında kurabiye çok hızlı hareket edilmezse çatlayabiliyor.
    Ellerine sağlık, sevgiler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Güzel yorumun ve tavsiyelerin için teşekkür ederim canım. Benim denediklerimde fırından çıkan kurabiyelerde bir çatlama olmadı ama dediğinde haklı olabilirsin.
      Öpüyorum, Sevgiler...
      Fidan

      Delete